Parker i De Colo Francuskoj obezbijedili Olimpijske igre

Kanada poražena u finalu

Parker i De Colo Francuskoj obezbijedili Olimpijske igre

E. Škorić

Francuska košarkaška reprezentacija posljednja je izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.

Francuzi su u finalu turnira u Manili (Filipini) čekivano pobijedili Kanadu sa 83:74 i oni su 12. selekcija koja je izborila plasman na OI.

Prethodno su Srbija i Hrvatska slavile na turnirima u Beogradu i Torinu, pa se danas čekao posljednji putnik u Brazil.

Francuska je u sjajnoj prvoj dionici bila bolja sa 30:25, ali su Kanađani uspjeli da smanje do poluvremena na tri razlike.

U nastavku se Kanada dobro držala, da bi Francuska u zadnjih nekoliko minuta meča stigla ipak do mini-serije i na kraju sigurne pobjede.

Parker i De Colo su kombinovano ubacili 48 poena (Parker 26) i oni su odlučili pobjednika, dok je Cory Joseph sa 20 poena bio najbolji u timu Kanade. Ejim je dodao 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi