Parker pokidao ligamente, Teletoviću veća minutaža

Prilika za našeg kapitena

Parker pokidao ligamente, Teletoviću veća minutaža

Jedan od najboljih košarkaša Milwaukee Bucksa Jabari Parker povrijedio je ukrštene ligamente lijevog koljena i za njega je ova sezona završena.

Parker se povrijedio u sinoćnjoj utakmici protiv Miami Heata u kojoj je njegova ekipa poražena sa 106:88. Prve prognoze govore da će sa terena biti odsutan oko godinu dana.

Ovaj košarkaš je imao istu povredu u rookie sezoni prije dvije godine, a tada je pauzirao godinu dana. Bit će ovo svakako veliki hendikep za ekipu Bucksa jer su ostali bez košarkaša koji je prosječno bilježio 20,1 poena po meču. 

Ipak, s druge strane, ovo je prilika za našeg kapitena Mirzu Teletovića koji će vjerovatno sada dobiti veću minutažu, a možda i ulogu startera. Mirza za sada ima prosjek od sedam poena i 2,5 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi