Parker prestigao Birda

Francuz napredovao na vječnoj listi

Parker prestigao Birda

Tony Parker prestigao je legendarnog Larryja Birda na vječnoj listi najboljih strijelaca u doigravanju.

U premijernom susretu četvrtfinalne serije Zapadne konferencije, San Antonio je u AT&T Centru pobijedio Memphis (111:82). Francuski plejmejker je postigao 18 poena i tako dospio na deveto mjesto vječne liste. Trenutno je na cifri od 3.093 koševa u play-off utakmicama.

"Ukazale su mi se neke prilike, bio sam agresivan, dešava se. Ušao sam u ritam, pritisnuo sam Conleya, to me je pokrenulo i u napadu“, rekao je Parker nakon susreta.

Prvi na listi je Michael Jordan sa 5.987 poena, a slijede Kareem Abdul-Jabbar (5762), Kobe Bryant (5640), LeBron James (5604) i Shaquille O'Neal (5250).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi