Partizan do kraja sezone bez Kinseya

Teška povreda američkog šutera

Partizan do kraja sezone bez Kinseya

Jedan od najboljih košarkaša Partizana Tarence Kinsey završio je sezonu zbog teške povrede zgloba.

Kinsey je povredu doživio 4. februara na utakmici protiv Cibone, vratio se na parket nakon tri sedmice, ali je imao jake bolove i nije bio u mogućnosti da igra, pa je prije tri dana otišao na preglede u Ameriku.

"Tačno je. Za Kinseya je sezona završena. Maloprije samo obavijestio čelnike Partizana o rezultatima pregleda. Izvinjavam se što moram da prekinem razgovor, ulazim u avion", potvrdio je za Večernje novosti John Foster, igračev menadžer.

Kinsey je ove sezone imao prosjek od 13 poena u Jadranskoj ligi, dok je u Euroligi postizao 14,8 poena po utakmici. Nema sumnje da je njegova povreda veliki udarac za ambicije Partizana.

Beogradski klub tokom cijele sezone ima problema s povredama igrača. Prije Kinseya Partizan je bio bez Bertansa, Milosavljevića, Westermana...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.