Partizan doživio novi poraz od Lokomotiva

Lokomotiv zadržao šanse za četvrtfinale

Partizan doživio novi poraz od Lokomotiva

Košarkaši Partizana doživjeli su osmi poraz u Top 16 fazi Eurolige. Bolji od Beograđana u okviru 12. kola grupe F bili su košarkaši Lokomotiv Kubana (84:73).

Domaći su bolje otvorili meč, imali su vodstvo od samog početka, te su na mali odmor otišli sa prednošću od šest poena (16:10). Partizan je drugu četvrtinu bio ravnopravan protivnik, ali je Lokomotiv uspio zadržati stečenu prednost i na poluvrijeme otići sa osam poena prednosti.

Treća četvrtina meča je bila ključna. Lokomotiv je odigrao odlično, kontrolisao je igru u svim segmentima, taj period igre su riješili u svoju korist rezultatom 25:15, pa su u odlučujućih deset minuta ušli sa velikih 18 poena prednosti (63:45).

Partizan je u zadnjih deset minuta odigrao dosta dobro, ali je prednost Lokomotiva bila velika da bi je dostigli. Na kraju su ipak uspjeli smanjiti veliku prednost i upisati poraz od 11 poena razlike (84:73).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji igrač utakmice bio je Lokomotivov Derrick Brown sa 18 poena, 7 asistencija i 5 skokova, Vladimir Likhodey je dodao 15, a Simas Jasaitis 13 poena i 7 skokova.

U redovima Partizana najbolju partiju je odigrao povratnik Davis Bertans koji je ubacio 20 poena, Saša Pavlović je ubacio 13, dok je Bogdan Bogdanović meč završio sa 9 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.