Partizan i FMP u finalu

Kup Radivoja Koraća

Partizan i FMP u finalu

U finalu Kupa Radivoja Koraća igraće Partizan i FMP Železnik. U polufinalnim utakmicama igranim večeras u Nišu Partizan je bio bolji od Hemofarma, a FMP od Radničkog iz Kragujevca.

Sjajnu utakmicu su odigrali Partizan i Hemofarm koju su Beograđani dobili sa 69:64. Hemofarm je propustio veliku priliku da se plasira u finale. Vrščani su imali prednost sve do polovine trećeg perioda igre kada se ta prednost istopila. U završnici su isuksniji igrači Partizana uspjeli slaviti.

Hemofarm je utakmicu otvorio s prednošću 10:0, a u jednom trenutku je prednost igrača Željka Lukajića iznosila i po 18 poena razlike. Sjajnom igrom Krstovića i Markovića u odbrani Vrščani su imali veliku prednost u svojim rukama. Ipak, početkom trećeg perioda igre kod Partizana su proradili McCalebb i Kecman, Amerikanac je ulazio kako je htio pod koš Hemofarma, dok je Kecman tricama punio koš Vrščana.

Prvo ime u pobjedi Partizana bio je Lester McCalebb sa 22 poena, Dušan Kecman je dodao 13, a Lawrence Roberts 9 poena i 11 skokova. Kod Hemofarma su najbolji bili Stefan Marković i Milan Mačvan sa po 15 poena.

I drugi polufinalni par bio je vrlo interesantan i neizvjestan do samog kraja. FMP je kao i Partizan imao veliki rezultatski minus u odnosu na Radnički, ali je na kraju slavio sa 84:83. Radnički je u jednom momentu imao plus 18, a na poluvremenu plus devet (49:40).

FMP je u nastavku zaigrao mnogo bolje i u posljednjih deset minuta ulazi poravnat (60:60). U posljednjih deset minuta izjednačena igra oba tima, a u posljednjim trenucima izabranici Vlade Đurovića zahvaljujući smirenosti Filipa Čovića s linije slobodnih bacanja dobivaju utakmicu.

U pobjedničkom timu najbolji su bili Predrag Samardžiski sa 22 poena i 9 skokova, Filip Čović s 13 poena i Miroslav Raduljica s 11 poena i 9 skokova. Kod Radničkog j eoldičan bio Vukašin Aleksić sa 33 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.