Partizan i Real bez prava na kiks
Adut Partizana: Uroš Tripković

Košarkaška Euroliga, četvrtfinale

Partizan i Real bez prava na kiks

Košarkaši Partizana i Reala nemaju prava na kiks u trećim mečevima četvrtfinala Eurolige s obzirom da njihovi protivnici, Olympiacos i CSKA vode sa 2:0 u seriji i za plasman na Final-four potrebna im je još samo jedna pobjeda.

Trener «crno-belih» Duško Vujošević je nakon druge utakmice u Moskvi u svom stilu «grmio» na sudije, no CSKA je ipak zasluženo nadigrao Beograđane pokazavši da je u ovom trenutku bolja ekipa i da je poraz u prvoj fazi takmičenja od istog rivala bio samo loš dan.

Stoga ne bi bilo iznenađenje da Moskovljani uzdignutih ruku napuste «Arenu», iako je Partizan na svom parketu bitno drugačiji sastav, a jedan od razloga je i velika podrška vjernih navijača. U domaćem timu zbog povrede neće biti Rakočevića, dok je iz istog razloga na drugoj strani pod znakom pitanja nastup Planinića.

Real sebi neće dozvoliti luksuz da već nakon tri susreta bude eliminisan, no grčki sastav je obavio veliki dio posla u Atini i uvjeren je da će u eventualnoj petoj utakmici imati veliku prednost.

U preostala dva duela rezultat u seriji je 1:1 i ukoliko Siena i TAU Ceramica iskoriste prednost domaćeg parketa plasiraće se na Final-four. Oba tima napravila su vrijedan break protiv Panathinaikosa i Barcelone, no nema sumnje da se Grci i Katalonci neće predavati do kraja, a njihova kvaliteta i iskustvo garantuju da oba naredna meča biti jako uzbudljiva.

Parovi i satnica
TAU Ceramica - Regal Barcelona (20.30 sati, rezultat u seriji 1:1), Real Madrid - Olympiacos (20.45, 0:2), Montepaschi Siena - Panathinaikos (20.45, 1:1), Partizan - CSKA Moscow (20.45, 0:2).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.