Partizan osvojio Koraćev kup
Aleks Marić je bio ispod svog nivoa

Kup Radivoja Koraća

Partizan osvojio Koraćev kup

Pobjedom nad FMP Železnikom rezultatom 72:62 košarkaši beogradskog Partizana osvojili su naslov pobjednika Kupa Radivoja Koraća čija je zavšnica igrana u Nišu.

Finale nije opravdalo očekivanja i mora se priznati da je ovo bila najslabija utakmica završnog turnira. Utakmica je bila izjednačena do sredine trećeg perioda igre kada je Partizan serijom trica došao do prednosti koju je sačuvao do kraja utakmice.

Lester McCalebb sa 16 i Dušan Kecman sa 14 poena bili su najbolji igrači Partizana, Aleks Marić je dodao 10, a kod FMP-a je najbolji bio Miroslav Raduljica sa 18 poena i 6 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.