Partizan preko Mege do finala, Vrabac ubacio pet poena

Kup Radivoja Koraća

Partizan preko Mege do finala, Vrabac ubacio pet poena

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana pobjedom nad Mega Leksom večeras rezultatom 77:65, plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, a tamo ih čeka ljuti rival Crvena zvezda.

Crno-bijeli su bez nekoliko ključnih igrača otvorili meč. U prvoj četvrtini, Partizan je preko raspoloženog Gordona poveo sa velikih 17:5, da bi nakon toga Mega napravila seriju od 0:7, a zatim je Veličković ubacio trojku za velikih 20:12 Beograđana, ali je do kraja prvog kvartala Kaba polaganjem smanjio na šest poena zaostatka (20:14).

Druga dionica, donijela je nešto bolju igru Mega Leksa. Trojkom Tejića, ekipa koju sa klupe predvodi Dejan Milojević smanjila je rezultat na 22:20, ali više od toga nisu mogli, pa su tako Beograđani uspjeli da održe prednost od tri poena razlike do odlaska na odmor (39:36).

Nakon predaha, crno-bijeli su uspostavili dominaciju na parketu, te tako na kraju treće dionice susreta preko raspoloženih Birčevića, Pota i Lukovića imaju prednost od 13 poena razlike (62:49).

Posljednji kvartal, Partizan je odigrao smireno te meč priveo kraju.

Za prvi trofej u sezoni, Partizan će se sutra boriti sa Crvenom zvezdom.

Kada je u pitanju efikasnost, kod Partizana se istakao iskusni Novica Veličković sa 19 poena, a bh. košarkaš Adin Vrabac ubacio je pet poena, dok je to kod Mege bio Jaramaz sa 23.

Podsjetimo, drugi bh. košarkaš koji brani crno-bijele boje, Kenan Karahodžić zbog povrede oka, morao je da preskoči ovaj turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti