Partizan reda poraze, pobjede Olimpije i Budućnosti

Eurocup

Partizan reda poraze, pobjede Olimpije i Budućnosti

M. Šljivak

Košarkaši Partizana doživjeli su novi poraz. U 3. kolu Eurocupa crno-bijeli su poraženi na gostovanju u Jerusalemu od Hapoela rezultatom 82:79.

Odigrali su izabranici Duška Vujoševića odličnih 30 minuta. Ipak, igra im se raspala u posljednjoj dionici, te je Hapoel na kraju stigao do preokreta i pobjede, iako su imali 10 poena zaostatka nakon tri četvrtine.

Lior Eliyahu je predvodio domaće sa 22 poena, dok je kod Partizana Edo Murič ubacio 21.

Budućnost iz Podgorice je kao gost savladala ekipu Stelmet Zielona Gora rezultatom 90:76.

JR Reynolds i Suad Šehović sa 17, te Darko Planinić sa 16 poena su vodili prvaka Crne Gore do pobjede, dok je Adam Hrycaniuk ubacio 13 poena.

Gostujuću pobjedu je upisala i Union Olimpija koja je savladala Szolnoki 86:80. Goste iz Ljubljane je do pobjede vodio Alen Omić sa 18 poena, Sasu Salin je dodao 16, a Peter Lorant je kod domaćeg tima ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.