Partizan slomio PAOK u Solunu, slabo izdanje bh. košarkaša

FIBA Liga prvaka

Partizan slomio PAOK u Solunu, slabo izdanje bh. košarkaša

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana slavili su večeras u Solunu protiv ekipe PAOK-a rezultatom 74:76, a u okviru šesnaestine finala FIBA Lige prvaka.

Meč su dobro otvorili domaćini. Trojku na otvaranju susreta pogađa Koniaris, međutim već u narednom napadu Birčević uzvraća istom mjerom. Nakon pet minuta igre u prvoj četvrtini, gosti iz Beograda vodili su sa velikih 5:14, što govori da je odrabana izabranika Aleksandra Džikića dobro funkcionisala. Period se završava rezultatom 14.22.

Druga dionica susreta počinje košem McFaddena, ali na drugoj strani odgovora Robinsnon, rezultat je 16:24. Nakon toga, kreće ofanziva Grka, pa je tako viđena kvalitetna odbrana ali i napad na obje strane. Period se završava rezultatom 18:18, a na odmor se odlazi s prednošću gostiju od osam poena razlike (32:40).

Nakon pauze, bolje je zaigrao PAOK. Ponovo je u domaćem timu bio raspoložen McFadden, dok su to kod beogradskog sastava bili Hatcher i Marinković. Rezultat nakon treće četvrtine glasio je 56:53 u korist PAOK-a.

U posljednjoj četvrtini više spretnosti pokazali su Beograđani koji period otvaraju serijom od 6:0, a isti dobijaju rezultatom 18:23, te tako ostvaruju trijumf. 

Kod domaćeg sastava istakao se Sibert sa 15 ubačenih poena, dok je u pobjedi Partizana briljirao Hatcher sa 27 poena, a pratio ga je Birčević sa 10. Kada su u pitanju bh. košarkaši, Adin Vrabac ostao je bez poena, dok je Kenan Karahodžić ubacio dva poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi