Partizanu peti poraz u Eurocupu, Lietuvos slavio u Pioniru

Ni blijeda sjenka prošlosezonskog tima

Partizanu peti poraz u Eurocupu, Lietuvos slavio u Pioniru

Košarkaši Partizana doživjeli su večeras peti poraz u šestoj utakmici Eurocupa. Ovaj put je od crnobijelih bolji bio Lietuvos Rytas koji je u Beogradu slavio sa 85:76. 

Litvanci su od starta dali doznanja domaćim šta ih čeka u ovom susretu pošto je u ranoj fazi meča Lietuvos otišao na dvocifrenu prednost i to u dva navrata. Gosti su susret otvorili sa 12:2, potom 14:4 da bi se Partizan do kraja četvrtine uspio vratiti i izjednačiti. 

Druga dionica donosi bolju igru Rytasa koji je polako povećavao prednost pred odlazak na odmor, a na poluvremenu je rezultat iznosio 38:32.

U nastavku susreta se prednost Litvanaca penjala i do maksimalnih trinaest razlike ali se domaći nisu predavali. Pred sami kraj treće dionice, Partizan je spustio na samo četiri poena razlike ali za nešto više nije bilo snage budući da je Rytas u posljednjoj četvrtini još malo dodao gas i stigao do nove pobjede.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je Kavaliuskas sa 23 poena dok je poraženi tim predvodio Mačvan sa 22 poena. Lietuvos Rytas u grupi E sada zauzima prvo mjesto sa skorom od četiri pobjede i jednim porazom te je gotovo sigurno obezbjedio plasman dalje. Partizan je posljednji sa omjerom 1-5.

Eurocup, grupa E:

Partizan - Lietuvos Rytas 76:85 (16:18,16:20,26:26,18:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.