Partizanu prva meč lopta
Uroš Tripković je u posljednje vrijeme prvi igrač Partizana

Košarkaška Euroliga

Partizanu prva meč lopta

Košarkaši Partizana u Milanu protiv Armanija imaju prvu meč-loptu za plasman u drugu fazu Eurolige, „Top-16“. „Crno-bele“ očekuje težak zadatak jer su „šminkeri“ veoma neugodni domaćini, no ukoliko srbijanski šampion ponovi igru iz Madrida, odnosno domaćeg duela sa Efesom mogao bi se naći pred pobjedom.

Olympiacos se će se pokušati revanširati Ciboni za poraz iz Zagreba, a Janakisovi izabranici žele da se iskupe za loše izdanje u prethodnom kolu i poraz u Malagi od Unicaje.

Najskuplji tim u Evropi nikako da odigra onako kako to od njega svi očekuju, ali nema sumnje da Papaloukas, Childfes i društvo imaju strašan potencijal.
Fenerbahče ima priliku da se na domaćem terenu izjednači sa Joventutom, a izabranicima Bogdana Tanjevića trijumf bi zaliječio rane iz domaćeg prvenstva i dosadašnjeg dijela Eurolige.
Real putuje u Moskvu, no teško da može očekivati nešto više osim časnog poraza.
Derbi susret odigraće u Barceloni istoimeni sastav i Siena koju predvodi Domercant, a sudeći po formi oba tima u opciji su oba ishoda.

PAROVI, srijeda
Grupa A
Olympiacos - Cibona

Grupa B
Panathinaikos - Nancy, Barcelona - Montepaschi Siena

Grupa C
Fenerbahče Ulker - Joventut

Grupa D
CSKA - Real Madrid, Armani Jeans - Partizan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti