Paspalj doživio moždani udar

Oporavlja se u San Antoniju

Paspalj doživio moždani udar

E. Čaušević

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj doživio je moždani udar i trenutno se nalazi u bolnici u San Antoniju.

Nekadašnji jugoslovenski reprezentaitvac proslavio se svojim partijama u dresu Partizana, a jedan je od prvih igrača s ovih prostora koji je zaigrao u NBA ligi i to u dresu San Antonija.  Paspalj je nakon završetka karijere imao velikih problema sa zdravljem, te je već preživio dva srčana udara.

Ovaj 51-godišnji nekadašnji košarkaš doživio je moždani udar i trenutno se oporavlja u bolnici u San Antoniju. Veliku pomoć pruža mu njegov dobar prijatelj i trener Spursa Gregg Popovich.

Paspalj je pored Partizana i San Antonija igrao još za Panathinaikos, Panionis, Racing Paris, Aris i Virtus Bolognu. U dresu reprezentacije Jugoslavije osvojio je mnoge medalje na Svjetskim i Evropskim prvenstvima, te Olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi