Pau Gasol evropski košarkaš godine

U izboru FIBA Europe

Pau Gasol evropski košarkaš godine

Pau Gasol proglašen je evropskim igračem godine, u izboru FIBA Europe, dok je drugoplasirani bio kolega mu iz reprezentacije Španije Rudy Fernandez.

Centar LA Lakersa i učesnik NBA All stara ove sezone, Pau Gasol, predvodio je reprezentaciju Španije u poenima, skokovima i blokiranim šutevima na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je „furija“ osvojila srebrnu medalju.

Ikona Joventuda, Rudy Fernandez, završio je u glasanju na drugom mjestu, dok je „plavi anđeo“, Nijemac Dirk Nowitzki na trećoj poziciji. Rođeni Mostarac u dresu hrvatske reprezentacije Zoran Planinić, u poretku je završio na 12. mjestu.

Poredak
1. Pau Gasol
2. Rudy Fernandez
3. Dirk Nowitzki    
4. Ramunas Siskauskas
5. Tony Parker    
6. Hidayet Turkoglu
7. Andrei Kirilenko    
8. Luol Deng    
9. Andris Biedrins    
10. Dimitris Diamantidis

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije