Paul i društvo nadigrali oslabljene Bullse
Foto: ESPN

Clippersi slavili u Chicagu

Paul i društvo nadigrali oslabljene Bullse

E. Škorić

U prvom meču nedjeljnog programa NBA lige Chicago Bullsi ugostili su Los Angeles Clipperse, koji su na kraju slavili sa 96:86. 

Bullsi su igrali bez povrijeđenog Derricka Rosea, Pau Gasol nije bio potpuno spreman, dok je Jimmy Butler doživio povredu u toku meča.

Ti problemi jednostavno su presudili, pa su Clippersi slavili u United Centru. Prvu dionicu gosti su dobili sa 26:18.

Bullsi su se vratili, imali su u trećoj četvrtini i osam poena prednosti, ali su Clippersi sredinom zadnje dionice preokrenuli i na kraju slavili sa dvocifrenom razlikom.

Chris Paul je briljirao. Imao je double-double učinak sa 28 poena i 12 asistencija. Jamal Crawford je ubacio 16 poena. Na drugoj strani je briljirao crnogorski centar Nikola Mirotić sa 29 poena i devet skokova. Aaron Brooks je ubacio 14, a Tony Snell i Joakim Noah po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.