Paul Pierce potpisao jednodnevni ugovor sa Bostonom
Foto: nba.com

Legendarni Pierce želio otići u penziju kao član Celticsa

Paul Pierce potpisao jednodnevni ugovor sa Bostonom

Paul Pierce je jedna od najvećih legendi Boston Celticsa koji su ga i draftovali 1998. godine. Popularni Istina je u zelenom dresu nastupao sve do 2013. godine, kada odlazi u redove Brooklyn Netsa.

Pierce je nastupao još i za Washington Wizardse i Los Angeles Clipperse, ali je u srcu uvijek ostao košarkaš Celticsa.

Mnogi su smatrali da će se Pierce jednog dana vratiti u Boston kako bi tu završio svoju karijeru - i taj dan je došao.

Istina je po završetku protekle sezone u kojoj je nastupao za Clipperse najavio kraj igračke karijere, a iako je danas potpisao ugovor sa Bostonom, on  neće naredne sezone nastupati za Celticse. 

On je, naime, sa Celticsima potpisao jednodnevni ugovor što će mu omogućiti da se, formalno, penzioniše kao član voljene franšize.

"Počašćeni smo što je Paul izabrao da se penzioniše kao član Celticsa. On je među najboljima u historiji Celticsa - šampion na terenu i izvan njega...Čestitamo Paulu na karijeri dostojnoj Kuće slavnih", saopštili su iz Bostona.

Legendarni Paul Pierce je ekipu Bostona predvodio do titule prvaka NBA lige 2008. godine, a za svoje nastupe u finalnoj seriji protiv Lakersa nagrađen je i nagradom za najkorisnijeg igrača NBA finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi