Paul Pierce potpisao za Clipperse

Ponovo s Doc Riversom

Paul Pierce potpisao za Clipperse

E. Škorić

Iskusna NBA zvijezda Paul Pierce odlučio je da se vrati u Los Angeles Clipperse.

Pierce je u petak potpisao ugovor s Clippersima, nakon što je odbio da ostane u Washington Wizardsima.

“The Truth” je 2008. godine osvojo naslov s Docom Riversom, tadašnjim trenerom Bostona, a sada će njih dvojica ponovo sarađivati u Clippersima. 

Pierce je 10 puta bio u All-Star timu NBA lige, bio je MVP finala 2008. godine, a osim u Bostonu, igrao je kasnije i u Brooklynu, da bi prošlu sezonu proveo u Wizardsima.

Sa 17-godišnjim NBA iskustvom pomoći će Clippersima da se vrate u sami vrh, mada je teško očekivati da on, Chris Paul, Blake Griffin i društvo naprave nešto više od, recimo, finala konferencije.

U prošloj sezoni je u dresu Wizardsa prosječno bilježio 11.9 poena i četiri skoka po meču, dok je u karijeri na 20.7 poena i 5.8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.