Selektor Pavičević nakon utakmice sa našim timom

Pavičević: BiH je zasluženo pobjednik turnira

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u posljednjem susretu Međunarodnog košarkaškog turnira u Sarajevu slavila protiv Crne Gore rezultatom 80:67. 

Na turniru u Sarajevu pored reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore učestvovale su i Italija, te Bjelorusija. 

"Evidentno je da je reprezentacija Bjelorusije bila najslabija na turniru. Turnir su obilježili međusobni dueli Italije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. U tom trouglu mislim da je Bosna zasluženo ispala i pobjednik turnira. Jer su slavili protiv Crne Gore većom razlikom, nego što su to uradile Italija i Crna Gora," rekao je Pavičević i dodao:

"Sama utakmica mislim da je bila sa naše strane usporena, bez dovoljno želje i motivacije, što je možda rezultovalo ne igranjem Mirze Teletovića i trodnevnim pritiskom. Očekivao sam mnogo više želje i da napadnemo domaćina i oduzmemo trofej. Mislim da je Bosna uspjela da zaustavi protok našeg napada, a znali su da napadnu sa Gordićem i Kikanovićem," rekao je Pavičević. 

"Reprezentativne akcije su veliki udar na cijelu košarkašku zajednicu. Mi se nalazimo u teškoj grupi sa Bugarskom, Izraelom i Holandijom. Očekuje nas velika borba i svaki igrač koji nedostaje predstavlja hendikep. Međutim koga mora bez njega se može," kaže Pavičević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.