Peković najavio odlazak u penziju

Centar Minnesote donio veliku odluku

Peković najavio odlazak u penziju

M. Šljivak

Crnogorski košarkaš Nikola Peković najavio je odlazak u penziju.

Košarkaš Minnesota Timberwovlesa posljednjih sezona prolazi kroz pravi pakao zbog povreda, a jučer je na press konferenciji u Beogradu najavio mogućnost odlaska u penziju.

"Dvije godine se borim s ovom povredom. Mentalno sam potpuno iscrpljen. Ove godine sam pokušao na sve načine da se vratim na parket, ali jednostavno ne mogu. Uopće ne mogu da trčim bez bolova", rekao je Peković.

Problemi s povredom Pekovića prate od samog početka NBA karijere. U prvoj sezoni (2010/2011) odigrao je 65 utakmica,  ovaj broj se iz sezone u sezonu smanjivao.

Kompletnu ovu sezonu će zbog povrijeđenog stopala propustiti, a kako stvari stoje, najbliži je odlasku u penziju.

Tijekom NBA karijere Peković je u dresu Minnesote prosječno ubacivao gotovo 13 poena po meču, a odigrao je ukupno 271 utakmicu u dresu ovog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi