Peno odlučio zamijeniti Barcelonu sa Albom

Odlazi u Berlin

Peno odlučio zamijeniti Barcelonu sa Albom

Stefan Peno, srbijanski košarkaš koji je u prošlosti smatran jednim od najvećih potencijala u Evropi, završio je svoju epizodu u Barceloni.

Mladi reprezentativac Srbije je u Barceloni gotovo od početka svoje karijere, međutim u prošloj sezoni nije imao zapaženu ulogu u timu, pa je odlučio da potraži klub u kojem će imati mnogo veću minutažu nego do sada. 

Ovaj plejmejker će, kako prenose specijalizovani portal Sportando, svoju karijeru nastaviti u Njemačkoj. Navodno je potpisao trogodišnji ugovor sa Albom iz Berlina i u prijestolnici Njemačke će igrati Bundesligu i Eurokup. 

U prošloj sezoni Peno je kao igrač Barcelone upisao 14 utakmica u ACB ligi i 10 u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi