Pet poena Buze u porazu Oostendea

Igrao osam minuta

Pet poena Buze u porazu Oostendea

Dž. Mrakić

Susretom između Brusselsa i Oostendea otvorena je nova sezona belgijske Ethias lige.

Pobjedu je na domaćem terenu slavila ekipa Brusselsa, a rezultat na kraju susreta glasio je 87:79. U redovima domaćina čak 27 poena postigao je Donald Sims, a zapaženu partiju pružio je i Julian Gamble sa 16 poena i šest skokova.

Kod ekipe Oostendea najraspoloženiji bio je Kyle Gibson sa 16 poena, a pratili su ga Dušan Đorđević sa 15, odnosno Pierre-Antoine Gillet sa 13 poena.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Nedim Buza dobio je osam minuta na terenu, a za vrijeme provedeno u igri uspio je zabilježiti pet poena, tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Ethias liga, 1. kolo

Brussels - Oostende  87:79

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.