Pet poena Nurkića u porazu od Utaha

Za 15 minuta na terenu

Pet poena Nurkića u porazu od Utaha

Košarkaši Denver Nuggetsa su sinoć upisali poraz na gostovanju kod Utah Jazza rezultatom 85:81.

Ova zanimljiva i rezultatski neizvjesna utakmica odlučena je u posljednjoj četvrtini, kada su domaći košarkaši stigli do preokreta. Prethodno je u blagom vodstvu bio Denver, koji na kraju ipak nije uspio doći do svoje 20. pobjede u sezoni.

Denveru nije pomogao ni Danilo Gallinari, koji je sa 24 poena još jednom bio najsvjetlija tačka svoje ekipe. Veći dio tima je zakazao, pa tako i Jusuf Nurkić, koji je za 15 minuta provedenih na parkeru ubacio pet poena uz samo jedan pogodak iz igre (1/3). Bh. centar je upisao i pet skokova, od čega četiri u fazi odbrane.

Ekipu Utaha su do pobjede vodili Hayward i Favors sa po 16 ubačenih poena. Posebno je učinkovit bio Favors, koji je upisao 11 skokova te čak šest blokada, što se ne viđa tako često u modernoj košarci.

NBA:
Utah - Denver 85:81



 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi