Pet poena Teletovića, Sunsi slavili u Staples Centru

NBA liga

Pet poena Teletovića, Sunsi slavili u Staples Centru

E. Škorić

Bh. košarkaš Mirza Teletović ubacio je pet poena u pobjedi Phoenix Sunsa.

Sunsi su u Staples Centru gostovali Lakersima, te im je ovaj derbi začelja na Zapadu pripao rezultatom 95:90.

Bolje su gosti iz Phoenixa otvorili meč, vodili su već na početku osam razlike, da bi do poluvremena stigli do plus 15 (47:32).

Ništa se znatno nije promijenilo ni do kraja treće četvrtine, gosti su vodili 68:54. U završnici je uslijedila drama, Lakersi su spustili zaostatak na samo dva poena, ali nisu uspjeli da naprave potpuni preokret.

Teletović je u 21 minuti provedenoj na parketu ubacio pet poena uz tri asistencije i sedam skokova. Najefikasniji u njegovom timu bio je Knight sa 22 poena, dok bje Booker dodao 21. U domaćem timu je Williams bio najbolji sa 30 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi