Petrović krivi sudije zbog poraza

Nakon ispadanja od Srbije

Petrović krivi sudije zbog poraza

M. Šljivak

Selektor košarkaške repezentacije Hrvatske Aco Petrović smatra da su sudije odgovorne za poraz od Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju.

Veliki derbi ove dvije selekcije pripao je Srbiji 86:83, a Petrović smatra da su sudije ključne odluke donijele uz velike greške.

"Crna rupa u našoj igri početkom treće četvrtine kada smo izgubili sedam lopti i dvije odluke sudija na našu štetu u posljednjih 30 sekundi na tri poena zaostatka odlučile su pobjednika. Radi se o nepostojećem prekršaju nad Raduljicom i nesportskoj grešci Jokića, koja nije svirana. To su četiri bacanja za nas i pobjeda. Ipak, čestitam Srbiji na pobjedi i ponosni smo na naš nastup u Riju", rekao je Petrović.

Hrvatska je tako završila svoj put u Riju, a Srbija će se za finale boriti protiv Australije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi