Petrović: Rusi su bili energetski nemjerljivo bolji

Selektor Hrvatske nakon eliminacije sa Eurobasketa

Petrović: Rusi su bili energetski nemjerljivo bolji

D. Rakanović

Selektor reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović bio je razočaran nakon poraza od Rusije u osmini finala Eurobasketa. 

Rusija je uvjerljivo savladala Hrvatsku rezultatom 101:78. 

"Moram priznati da su Rusi bili energetski nemjerljivo bolji i kvalitetniji od nas. U prvom poluvremenu dok smo još izgledali dobro, ali dali smo im toliko lakih poena i tu su se razigrali, a mi smo nakon poluvremena udarili u zid i počeli promašivati slobodna bacanja", rekao je Petrović i dodao: 

"Izgubili smo od vrhunske reprezentacije, zasluženo su pobijedili. Zašto smo tako loše ušli u utakmici, energetski loše - to je glavno pitanje. Završetak prvog poluvremena govori o našoj koncentraciji kada smo primili koš za 46:42. Energetski smo loše ušli, a onda smo i psihološki pali".

Uslijedilo je pitanje da li ostaje selektor reprezentacije, Petrović nije imao previše toga za reći.  

"Nisam razmišljao o ostanku na selektorskom mjestu. U dogovoru sa savezom odlučili smo da od takmičenja do takmičenja sjednemo. Mislim da tu, kakva god opcija bila, nema problema. Još nisam razmišljao ništa u tom kontekstu, rekao je Petrović i nastavio: 

"Žao mi je što nismo bili kompaktna momčad. Nismo ništa branili, Rusi su dobili samopouzdanje i tu je utakmica završila".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi