Petroviću otkaz, novo ime na klupi Hrvatske?

Nakon blamaže na Eurobasketu

Petroviću otkaz, novo ime na klupi Hrvatske?

M. Šljivak

Aleksandar Petrović vjerovatno će dobiti otkaz na klupi reprezentacije Hrvatske.

Košarkaši ove selekcije ponovo su doživjeli debakl na Eurobasketu gdje ih je u osmini finala deklasirala Rusija, pa rukovodstvo HKS-a traži druga rješenja na poziciji selektora.

Hrvatski mediji tvrde da će Petrović sigurno dobiti otkaz, a na njegovo mjesto bi mogao doći 38-godišnji stručnjak Ante Nazor.

Radi se o čovjeku koji ima hrpu medalja s omladinskim kategorijama. Vodio je kadete do zlata 2011. godine, da bi potom osvojio i broncu na SP-u, a zatim i medalje sa juniorskim selekcijama ove zemlje.

Nazor je uz dosta uspjeha vodio ekipu Zadra i to u dva navrata, a radio je još i kao trener Splita i skopskog MZT-a, kojeg je prošle sezone ostavio u ABA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije