Phoenix pregazio Tulsu

WNBA

Phoenix pregazio Tulsu

Teme:

U WNBA ligi sinoć su odigrane tri utakmice u kojima je viđena odlična košarka. Phoenix je bio bolji od Tulse, Connecticut od Atlante, a Seattle od Minnesote

Phoenix Mercury je bio bolji od Tulse Shock sa 97:88 zahvaljujući sjajnoj igri tri ponajbolje igračice svijeta u ovom trenutku. Penny Taylor je upisala 29 poena, Candice Dupree 26 poena, a Diana Taurasi je dodala 16 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Tina Charles je sa 22 poena i 14 skokova predvodila Connecticut do osme domaće pobjede iz devet utakmica protiv Atlante (96:80), dok je Angel McCoughtry sa 27 poena bila prvo ime Dreama.

Posljednja utakmica večeri ponudila je najviše uzbuđenja. Lauren Jackson je postigla 26 poena, od čega 14 u posljednjoj četvrtini, u pobjedi Seattlea protiv Minnesote rezultatom 73:71.  Minnesota je imala pobjedu u rukama, ali je Tanisha Wright tricom 52.6 sekundi do kraja donijela pobjedu Stormu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.