Phoenix se potpuno vratio

NBA Playoff

Phoenix se potpuno vratio

U četvrtoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije, Phoenix Sunsi su u US Airways Centru sa 115:106 bili bolji od LA Lakersa i poravnali seriju na 2-2. U četvrtak večer je peta utakmica u Los Angelesu.

Utakmicu je dobila klupa Sunsa, koja je u potpunosti nadigrala Lakerse u sinoćnjoj utakmici. Klupa Sunsa je ubacila 54 poena, a klupa Lakersa samo 20. Channing Frye je postigao 14 poena, Leandro Brbosa 14 uz odličan šut iz igre 6/8, Jared Dudley je dodao 11, a Goran Dragič 8 poena i 8 asistencija.

„Vjerovali smo u te momke, a i onu su vjerovali u sebe, odlično su odradili posao. Ranije sam mislio da su bolji u odbrani nego u napadu, a sada mislim da su u napadu sjajni“, rekao je trener Phoenixa, Alvin Gentry.

U posljednju četvrtinu je Phoenix ušao sa prednošću 85:84, a četvrti period je otvorio Derek Fisher tricom i donio Lakersima vodstvo od 87:85, ali onda slijedi fantastična serija Sunsa. Phoenix je zabio četiri uzastopne trice, a polaganjem Gorana Dragiča 4:02 do kraja Phoenix dolazi do najveće prednosti na utakmici (103:90). Povratka za Lakerse nije bilo.

Prvo ime Sunsa ponovo je bio Amare Stoudemire sa 21 poenom i 8 skokova, Steve Nash je urpkos slomljenom nosu odigrao 30 minuta i upisao 15 poena i 8 asistencija, Jason Richardson je upisao 11 poena, Grant Hill 8 poena, a Robin Lopez 6 poena i 6 skokova.

Kobe Bryant je kod Lakersa ubilježio novi double-double učinak (38 poena, 10 asistencija, 7 skokova), dok je Pau Gasol nakon dvije utakmice u kojima je postigao preko 20 poena sinoć zakazao i upisao samo 15 poena i 5 skokova uz loš procenat šuta 6/14. Lamar Odom je dodao 15 poena i 10 skokova, Ron Artest 13 poena, a Andrew Bynum 12 poena i 8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije