Phoenix Sunsi žele Bogdanovića

Bogdan Bogdanović odlazi u NBA?

Phoenix Sunsi žele Bogdanovića

D. Vejo

Srbija bi po svemu sudeći mogla imati još jednog predstavnika u najelitnijem košarkaškom takmičenju na svijetu, NBA. Kako se špekuliše u posljednje vrijeme, bek Fenerbahčea Bogdan Bogdanović na kraju sezone mogao bi da pređe u redove Phoenix Sunsa.

Ovaj podatak procurio je na Twitter profilu poznatog košarkaškog novinara Davida Picka, koji je rekao da su Sunsi odlučni u namjeri da dovedu igrača kojeg su izabrali još na draftu 2014. godine. Razlog tome su odlične partije srbijanskog košarkaša u dresu crno-žutih ove sezone. 

Tokom drafta, Bogdanović je kao bek branio boje beogradskog Partizana i bio je tek 27. pik. Nakon Partizana Bogdanović nije želio da karijeru nastavi odmah u NBA ligi, već je odlučio da stasa u Fenerbahčeu i u Euroligi.

Čelnici Phoenixa smatraju da je srbijanski košarkaš sada dovoljno iskusan i da može biti od pomoći njihovom timu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije