Pierce vodi Boston prema polufinalu

NBA Playoff

Pierce vodi Boston prema polufinalu

Boston je prvi tim u doigravanju koji je upisao treću pobjedu, a San Antonio i Utah su novim pobjedama poveli sa 2-1 u seriji protiv Dallasa i Denvera.

Boston je u dramatičnoj završnici dobio u Miamiju sa 100:98 i poveo u seriji sa 3-0, što nikada niko nije preokrenuo. U posljednjih 10 sekundi gledatelji u American Airlines Areni vidjeli su mnogo uzbuđenja. Dwayne Wade je pokušao za tri poena kod vodstva Miamija za potvrdu pobjede, ali je promašio i prilikom pada na parket stao na nogu Rayu Allenu kojeg je povrijedio, ali i sebe. Obojica su izašla iz igre i posmatrala posljednja dešavanja.

Onda je 2 sekunde do kraja sjajni Paul Pierce u stilu Jordana 1998. u finalu protiv Utaha uzeo loptu i zabio buzzer za pobjedu Bostona. Paul Pierce je utakmicu završio sa 32 poena i 8 skokova, Ray Allen je dodao 25, Rajon Rondo 17 poena i 8 asistencija, , Kevin Garnett 16 poena, a Kendrick Perkins 12 skokova. Dwayne Wade je sa 34 poena, 8 asistencija i 5 skokova bio najbolji kod Miamija, a Michael Beasley je dodao 16 poena i 6 skokova.



U velikom teksaškom derbiju San Antonio je bio bolji od Dallasa sa 94:90 i poveo sa 2-1 u seriji. Dirk Nowitzki je koljenom udario Manua Ginobilija i slomio mu nos, te je odveden je u svlačionicu. U trećoj četvrtini se Manu vratio, nakon što su ga doktori malo sredili, ubacio 11 poena u posljednjem periodu i donio pobjedu San Antoniju nad najmržim protivnikom.

Pred kraj druge četvrtine San Antonio je imao vodstvo, a onda je uslijedila velika serija Dallasa od 17:0 koji u posljednji period ulazi sa prednošću. Tim Duncan je sa 25 poena bio najbolji kod Spursa, Tony Parker je dodao 23, George Hill 17, a Mau Ginobili 15 poena. Dirk Nowitzki je sa 35 poena i 7 skokova predvodio Dallas, , a Jason Terry je dodao 17 poena.

Paul Milsap je u prvom poluvremenu protiv Denvera imao šut 9/9 iz igre i bio je najzaslužniji za sjajnu igru Utah Jazza, koja je u posljednju četvrtinu ušla sa prednošću 84:68. Wesley Mathews je meč završio sa 14 poena, ali se sjajno postavljao u odbrani pred Carmela Anthonyja koji je napravio čak četiri faula u napadu. Utah je na kraju dobila sa 105:93 i povela sa 2-1 u seriji.

Igrom Jazza ponovo je dirigovao Derron Williams koji je utakmicu završio sa 24 poena i 10 asistencija, samo jedan poen manje od rekorda Michaela Jordana koji je tri prve utakmice doigravanja u svakoj imao najmanje 25 poena i 10 asistencija. Paul Milsap je sa 22 poena i 19 skokova srušio vlastiti rekord i po broju poena i skokova na jednoj utakmici, , a Carlos Boozer je imao 18 poena. Najbolji kod Nuggetsa bili su Anthony i Billups sa po 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti