Pinar,  Krylyja i Oldenburg još uvijek bez poraza

Eurochallenge

Pinar, Krylyja i Oldenburg još uvijek bez poraza

M. Šljivak

Večeras su širom Starog kontinenta igrane utakmice 3. kola Eurochallenge kupa, a još uvijek su bez poraza ekipe Pinara, Krylye i Oldenburga.

Grupa I

Ventspils je na svom parketu u grupi I deklasirao ekipu Gaz Metana 96:64, u utakmicu gdje ime pobjednika niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje.

Već na pooluvremenu latvijski tim je imao 19 poena prednosti 52:33, d abi do kraja dodatno povećali prednost na konačnih 32 poena razlike. Pet košarkaša Ventspilsa je bilo dvocifreno, a najviše su ubacili Meiers i Campbell po 14 poena.

U ovoj grupi pobjedu je upisala i Pinar Karsiyaka koja je ubjedljivo savladala Kataju 89:70. Robert Dixon je bio nevjerovatan i u ovom susretu, te je ubacio 28 poena, dok je za goste koji nisu imači nikakve šanse u ovom meču Flowers ubacio 17 poena.

Grupa J

Prvi poraz u grupi J doživio je Szolnok koji je deklasiran od Parisa 93:71. Domaći su vodili tokom kompletnog susreta, te su na kraju zasluženo slavili pobjedu u ovom duelu. Do nje ih je predvodio Jawad Williams sa 23 poena i 11 skokova, a za goste je duo Florence i Bell ubacio po 13 poena.

Gravelines je u jednom jako dobrom meču na svom parketu savladao izraelski Hapoel Holon 86:80 uz 15 poena Buycksa i 14 Bokoloa, dok je kod gostiju briljirao Jerome Dyson sa 42 poena.

Grupa K


Pobjede u grupi K ostvarili su Khimik i Krylya. Ukrajinski Khimik je kao gost slavio kod švedskog Norkkopinga 81:76, uz sjajnu timsku igru. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio jeKovalenko sa 14 poena, dok je Jeromanovs kod domaćih ubacio 22 poena.

Krylya je na gostovanju slavila kod Tofaša 78:70, a briljirao je Andre Smith koji je za goste ubacio 32 poena.

Grupa L

Minsk je u prvoj današanjoj utakmici savladao Telekom Bonn 74:70, u susretu koji je riješen tek u završnici, a u drugom meču ove grupe Aaalstar je pregažen na svom parketu od Oldenburga 103:80, agoste je do pobjede predvodio sjajni Julius Jenkins sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.