Pippen o LeBronu: Nije prevazišao Bryanta
Foto: EPA

Komentar Scottieja Pippena

Pippen o LeBronu: Nije prevazišao Bryanta

M. Šljivak

Legendarni košarkaš zlatne generacije Chicago Bullsa Scottie Pippen uporedio je LeBrona Jamesa i Kobeja Bryanta.

Iako je James iz sezone u sezonu sve više dominantan, Pippen vjeruje da on još uvijek nije prevazišao Kobeja Bryanta, legendu Los Angeles Lakersa.

"Ne mislim da je LeBron prevazišao Kobeja. Smatram da LeBrona uopšte ne treba porediti s igračima poput Michaela Jordana ili Kobeja Bryanta jer igraju na drugačijimi pozicijama. Mislim da je LeBron najsličniji Magicu Johnsonu i meni. Čak je i od nas fizički dominantniji", rekao je Pippen.

Pippen je tokom karijere osvojio šest naslova prvaka NBA lige, a pored Bullsa je igrao još za Houston Rocketse i Portland Trail Blazerse.

Karijeru je završio 2008. godine u šveskoj ekipi Sundsvall Dragons.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi