Pippen od sinoć među odabranima

Pippen od sinoć među odabranima

Na poluvremenu sinoćnje utakmice između Chicago Bullsa i Boston Celticsa odato je veliko priznanje legendi Bullsa Scottieju Pippenu čija će bista od sada krasiti unutrašnjost United Centra.

Legendarni igrač sa brojem 33 je uz Michaela Jordana najveći igrač slavnog kluba iz "grada vjetrova". Jordan također ima svoju bistu, ali se njegova nalazi ispred dvorane, dok će Pippenova bitu unutar United Centra. 

"Dao sam svoje srce, život, krv i suze za ovu organizaciju i ovaj tim. Ja zaista pripadam ovdje. Ovo je možda i najveće priznanje koje sam dobio. Ovo je zaista velika čast", rekao je Pippen. 

Scottie Pippen je igrao 17 godina u NBA ligi, od toga 12 za Chicago, četiri za Portland i jednu za Houston. Izabran je za 50 najboljih igrača u historiji lige, osam puta je bio najbolji odbrambeni igrač, a tri puta je biran u najbolju petorku lige. Samo su Kareem Abdul - Jabbar i Robert Horry odigrali više utakmica u doigravanju od njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije