Pistonsi nakon drame bolji od Minnesote, pobjeda Sunsa
Foto: EPA

Bullsi poraženi u Phoenixu

Pistonsi nakon drame bolji od Minnesote, pobjeda Sunsa

Phoenix Sunsi su na svom parketu savladali Chicago Bullse rezultatom 113:105 i na taj načim vezali dvije pobjede.

Većim dijelom utakmice se, međutim, mogla gledati neizvjesna borba dvije ekipe. Do finiša prve četvrtine su se Bullsi i Sunsi nekoliko puta smjenjivali u vodstvu, a onda ekipa iz Chicaga uspijeva doći do nešto značajnije prednosti i u drugi period ulazi vodstvom od 37:30.

Sunsi, ipak, ne dopuštaju gostima da se odlijepe, a u drugoj polovini druge četvrtine stižu i do prednosti.

Neizvjesno je bilo i u trećoj dionici, da bi u četvrtoj četvrtini Sunsi zaigrali dosta bolje, došli do prve dvocifrene prednosti na utakmici i na kraju slavili pobjedu.

Najbolji pojedinac Phoenix Sunsa na ovoj utakmici je bio TJ Warren sa 27 poena, dok su Mike James i Devin Booker dodali po 15.

Kada su u pitanju Chicago Bullsi, rekord karijere je postavio sjajni rookie Lauri Markkanen sa 26 poena i 13 skokova. Solidne partije su pružili i Kris Dunn sa 17 i Robin Lopez sa 16 poena.

Minnesota Timberwolvesi su nakon tri vezane pobjede, u svom Target Centru upisali poraz i to od Detroit Pistonsa koji su slavili rezultatom 100:97.

Domaći su bolje otvorili susret, te su većim dijelom prve četvrtine bili u prednosti. Ipak, finiš prve dionice i početak druge pripadaju Pistonsima, koji u drugoj četvrtini stižu i do prednosti od sedam poena razlike.

Ipak, Minnesota se brzo vraća, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćih rezultatom 53:49. 

Minnesota polovinom treće dionice stiže i do prve dvocifrene prednosti, a plus 11 su domaći imali i početkom zadnje četvrtine.

Ipak, ubrzo kreće dobra serija Pistonsa, koji u samom finišu susreta stižu i do prednosti.

Šest sekundi prije kraja Butler sa linije za slobodna bacanja ima šansu donijeti Minnesoti izjednačenje. Butler je šutirao tri slobodna bacanja, ali je zadnje promašio pa su gosti ostali u prednosti (98:97). 

Minnesota pravi faul, a Harris na drugoj strani pogađa dva slobodna bacanja za konačnih 100:97. Jimmy Butler je ponovo pokušao izjednačiti rezultat, ali je promašio trojku sa zvukom sirene.

Najefikasniji u ekipi Detroita je bio Andre Drummond sa 20 poena, dok su po 18 dodali Tobias Harris i Avery Bradley. Solidnu partiju je pružio i Reggie Jackson koji je ubacio 16 poena.

Kod domaćih je najraspoloženiji bio Butler sa 26 poena, dok je Wiggins ubacio 24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi