Plaća odštetu Barceloni kako bi zaigrao za Real
Foto: EPA

Meksikanac Ayon u Realu

Plaća odštetu Barceloni kako bi zaigrao za Real

M. Šljivak

Meksički košarkaš Gustavo Ayon (29) vjerovatno će od naredne sezone nositi dres madridskog Reala.

Nakon fantastično odigranog Svjetskog prvenstva u Španiji, ovaj košarkaš je dobio nekoliko odličnih ponuda. Među njima je ponuda Reala, ali i nekoliko NBA klubova.

Real je Ayonu ponudio bolje uslove i od NBA timova. Rukovodstvo Kraljeva želi potpisati Meksikanca na tri godine, ali se neočekivano u dogovoru našla i ekipa Barcelone. 

Katalonski tim posjeduje prava na Ayona, te Meksikanac ako želi igrati za drugi tim u španskoj ACB ligi, mora platiti odštetu Barceloni.

Sjajni centar je spreman da otkupi ugovor od Barcelone za 300.000 eura kako bi potpisao za Real, a konačan dogovor je veoma blizu realizacije. 

Ayona su u svoje redove željeli dovesti i San Antonio Spursi. Tim iz Texasa je ponudio ugovor Meksikancu, ali nude mnogo manji novac od evropskih ekipa.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Uvjerljivo najviše novca za Ayona je ponudio kineski Shangdong, ali će Meksikanac vjerovatno karijeru nastaviti u Realu.

Ayon je u karijeri nosio dres velikog broja timova među kojima su i četiri tima iz NBA lige. Nastupao je za New Orleans, Atlantu, Milwaukee i Orlando.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.