Pobjeda Bayerna, sjajna partija Gordića u porazu Budućnosti
Foto: EPA

Eurocup, 6. kolo

Pobjeda Bayerna, sjajna partija Gordića u porazu Budućnosti

Danas je odigrano nekoliko zanimljivih susreta u okviru šestog kola Eurocupa, a, između ostalih, Bayern je savaldao Galatasaray rezultatom 86:78, dok je Reggio Emilia bila bolja od Budućnosti i slavila pobjedu rezultatom 77:71.

Bayern i Galatasaray su u Munchenu pred oko 6000 gledalaca odigrali zanimljivu utakmicu. Bolje su počeli gosti koji prvu dionicu rješavaju u svoju korist, rezultatom 25:17.

Ipak, Bayern u drugoj četvrtini igra nešto bolje i do pauze smanjuje deficit, da bi nakon nekoliko minuta igre u trećoj četvrtini domaći stigli i do prednosti.

U ovom periodu se gledala dosta neizvjesna košarka, a domaći uspijevaju ući u zadnji period sa prednošću od tri poena.

Iako je bilo neizvjesno do samog kraja, Bayern je uspio zadržati prednost i slaviti pobjedu nad turskom ekipom.

Najefikasniji u ekipi Bayerna je bio Reggie Redding sa 19 poena, dok je 17 dodao Devin Booker. Dobru partiju je pružio i Nihad Đedović koji je ubacio 13 poena.

Kada je u pitanju Galatasaray najefikasniji je bio Dwight Hardy koji je ubacio 16 poena, dok je Alex Renfroe dodao 15.

Sa druge strane podgorička Budućnost je gostovala kod Reggio Emilie i upisala poraz rezultatom 77:71.

Ipak, čitavim tokom susreta se gledao rezultatski izuzetno neizvjestan meč u kojem su se ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu.

Iako domaći početkom drugog poluvremena uspijevaju doći do nešto osjetnije prednosti od osam poena razlike, Podgoričani se brzo vraćaju u susret i u zadnju četvrtinu ulaze sa plus 3.

Ipak, Reggio Emilia igra puno bolje u četvrtoj četvrtini, a iako je Budućnost držala priključak do samog finiša, domaći na kraju stižu do nešto osjetnije prednosti i pobjede.

Ekipu Reggio Emilije su do pobjede predvodili Landing Sane i Manuchar Markoishvili sa po 17 poena, dok je 14 upisao Della Valle.

U ekipi Budućnosti je fenomenalnu partiju pružio bh. košarkaš Nemanja Gordić koji je bio i najefikasniji pojedinac susreta. Gordić je tako upisao 20 poena, tri skoka i tri asistencije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi