Pobjeda košarkašica
Dobar nastup na otvaranju

Na EP Divizije B

Pobjeda košarkašica

M. Maksimović

Ženska juniorska reprezentacija je pobjedom otvorila nastup na EP Divizije B u Izraelu.U prvoj utakmici grupe D naše košarkašice su nadigrale Norvešku 68:45.

Norvežanke na startu nisu bile protivnik po mjeri, a već u ranoj fazi utakmice BiH je imala 10 poena prednosti 14:4. Bez većih problema se ta prednost povečavala, nakon prvog dijela je bilo + 18. Veliku rezultatsku prednost reprezentativke BiH su održavale bez većih problema za siguran trijumf na kraju.U našem taboru samo su dvije košarkašice postigle dvocifren broj poena. Matejha Tavić, 17 poena za 27 minuta uz 41% šuta iz igre, dok je 12 poena dodala Marina Džinić.Kod reprezentacije Norveške, prvi strijelac je bila Maren Austgulen. U nastavku turnira, bh juniorke igraju protiv Hrvatske, pa dan kasnije protiv Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.