Pobjeda Tenerifa: Vrabac kod Markovića grije klupu
Foto: EPA

FIBA-ina Liga prvaka

Pobjeda Tenerifa: Vrabac kod Markovića grije klupu

Grčki PAOK je u okviru petog kola FIBA-ine Lige prvaka ugostio ekipu Tenerifa, koju sa klupe vodi legenda bh. košarke Nenad Marković, a gosti su uspjeli slaviti pobjedu rezultatom 79:74.

Gostujuća ekipa je puno bolje otvorila susret, te je prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 23:17. U drugom dijelu nešto bolja igra domaćih, koji do pauze, ipak, ne uspijevaju smanjiti zaostatak.

PAOK u nastavak ulazi sa željom da dođe do preokreta i igra dosta agrsivnije. Međutim, košarkaši Tenerifa igraju staloženo i na kraju slave pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi je briljirao Richotti koji je ubacio 22 poena, te dodao po četiri skoka i asistencije. Dobre partije su pružili i Tobey sa 15, te Ponitka sa 12 poena.

Bh. reprezentativac Adin Vrabac od svog dolaska u Tenerife proteklog ljeta dobija minutažu na kapaljku, dok danas nije ulazio u igru, pa je pobjedu svoje ekipe odgledao sa klupe.

Kada je u pitanju PAOK najraspoloženiji je bio Katsivelis koji je ubacio 16 poena, dok je Jones dodao 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi