Pobjede Barce i Baskonije
Foto: Euroleague.net

Favoriti sigurni

Pobjede Barce i Baskonije

Ekipa Barcelone pobijedila je u 'Palau Blaugrani' Panathinaikos rezultatom 72:57 u okviru 10. kolu Eurolige.

Katalonci su susret prelomili u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 21:9, nakon čega su rutinski završili posao i ostvarili peti trijumf u elitnom takmičenju. Isti broj pobjeda imaju i Atinjani.

Najefikasniji akter susreta bio je Ante Tomić. Hrvatski košarkaš upisao je 16 poena i šest skokova, a pratili su ga Aleksandar Vezenkov sa 12 te Tyrese Rice sa 10 koševa. Alex Renfroe je u svom debiju za Barcu zabilježio šest poena. 

Kod Panathinaikosa izdvojili su se Nick Calathes i James Feldeine sa po 13 pogodaka.

Nešto teži posao imala je Baskonija u duelu sa Galatasarayem.

Tim iz Vitorije slavio je u svojoj 'Fernando Buesa Areni' sa 69:62, a kapitalnu prednost domaćin je stekao u prvoj četvrtini. Ovaj period igre Baskonija je riješila u svoju korist sa 22:9.

U svojim redovima domaćin je imao dvojicu dvocifrenih igrača. Rodrigue Beauboisa i Johannesa Voigtmanna postigli su po 13 koševa, dok su u poraženom sastavu prednjačili Blake Schilb i Tibor Pleiss sa po 16 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Baskonija je sada na omjeru 6-4, dok je Galatasaray nakon 10 odigranih kola upisao tri pobjede i sedam poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi