Pobjede Clevelanda, Washingtona, Indiane i Brooklyna
Foto: EPA

Zanimljivo u NBA ligi

Pobjede Clevelanda, Washingtona, Indiane i Brooklyna

Indiana, Cleveland i Washington su došli do pobjeda na domaćem parketu, dok je Brooklyn kao gost savladao Philadelphia 76erse.

Cleveland je protiv Orlanda dosta lako stigao do pobjede, pa se čini da su aktualni prvaci popravili formu pred doigravanje. Cavaliersi su slavili rezultatom 122:102, a presudna je bila treća četvrtina koju su domaćini dobili sa 43:20. Prednost koju su stekli u ovom periodu igre nisu ispuštali do kraja susreta pa su lagano priveli susret kraju.

U ekipi Clevelanda su se istakli Kevin Love sa 28 poena i 11 skokova, kao i Kyrie Irving sa 24 poena, četiri skoka i osam asitencija. Solidan je bio i JR Smith koji je ubacio 19 poena.

LeBron James je zabilježio novi tripl-double sa 18 poena i po 11 skokova i asistencija.

U ekipi Orlanda se istakao Evan Fournier sa 21 poenom.

Washington Wizardsi su savladali Charlotte rezultatom 118:111. Hornetsi su prve dvije trećine riješili u svoju korist, da bi Wizardsi došli do preokreta u trećoj dionici koju su riješili rezultatom 36:18. 

Najrazpoloženiji u Washingtonu je bio John Wall sa 23 poena i 13 asistencija, dok je Beal ubacio 19 poena.

Odlična partija Kembe Walkera koji je ubacio 37 poena nije bila dovoljna da Hornetsi više namuče Wizardse.

Indiana je, takođe velikim preokretom u drugom poluvrmenu, savladala ekipu Toronto Raptorsa, rezultatom 108:90.

Pacersi su lakše nego očekivano došli do ovog trijumfa, a najbolji pojedinac u njihovim redovima je bio Paul George koji je postigao 35 poena, kojima je dodao 10 skokova i tri asistencije. Solidnu partiju pružio je i Teague koji je postigao 20 poena. Jedini raspoložen u ekipi Raptorsa je bio DeMar DeRozan koji je upisao 27 poena.

Brooklyn Netsi su u gostima razbili Philadelphiju rezultatom 141:118.

U redovima Netsa su skoro svi bili raspoloženi, a najefikasniji su bili Lopez i Jeremy Lin sa po 16 poena. Čak osam igrača Netsa je zabilježilo dvocifreni učinak.

U 76ersima je najučinkovitiji bio Luwawu-Cabarrot sa 19 poena, a Shawn Long je dodao 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije