Pobjede favorita u ACB ligi
Foto: EPA

Unicaja najuvjerljivija

Pobjede favorita u ACB ligi

M. Šljivak

Favoriti su u drugom kolu ACB lige bili veoma uspješni.

Večer košarkaških uzbuđenja na Pirinejima je otvorio duel Bilbaa i Real Madrida, a Kraljevi su na kraju slavili tešku pobjedu rezultatom 87:80.

Bilbao se ponovo pokazao kao jako nezgodan rival. Držali su Real u šaci sve do posljednje dionice kada je ipak veći kvalitet presudio i Kraljevi su stigli do pobjede.

Anthony Randolph je bio nezaustavljiv u ovom meču i ubacio je 26 poena uz devet skokova, dok je kod domaćeg tima Redivo ubacio 14.

Baskonia je uvjerljivo savladala Estudiantes 94:76. Domaće je do trijumfa vodio Ilmane Dip sa 15 poena, a i svi ostali košarkaši su se upisali u strijelce.

Unicaja je pregazila San Pablo 93:72, a Barcelona je upisala gostijući trijumf kod ekipe Joventuta rezultatom 74:72.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Katalonski tim je do trijumfa vodio Kevin Seraphan sa 14, dok je Rakim Sanders dodao 13 poena.

Kod Unicaje Kulvietis je bio najefikasniji sa 16 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi