Pobjede koje nisu ništa promijenile
Nezadrživi Batiste

Odrađene četiri utakmice

Pobjede koje nisu ništa promijenile

M. Maksimović

Drugi krug košarkaške Euroleague je stigao do posljednjeg šestog kola.  Ekipe koje su igrale svoje utakmice u srijedu su već ranije znale svoje protivnike. Panathinaikos ide na Siennu, Partizan na CSKA.

Panathinaikos je upisao petu pobjedu u drugoj fazi takmičenja savladavši Unicaju 103:95 nakon produžetka, u regularnom toku utakmica je završila 86:86. Unicaja je bila vrlo blizu velikog preokreta s obzirom da je ekipa Želimira Obradovića u jednom trenutku imala +21 (65:44). U samoj završnici Diamantidis je pogodio za 86:86, a na drugoj strani je neprecizan bio Gomis. U produžetku
su stvari došle na svoje. Prvo ime u pobjedničkoj ekipi je bio Mike Batiste sa 22 poena, kod Unicaje je poen manje ubacio Jiri Welsh

U drugom duelu ove grupe Lottomatica je predvođena Andreom Hutsonom (23 pts) nadigrala
nezainteresovani Partizan 88:72. Tri igrača su u ekipi Partizana bila dvocifrena, najbolji je
bio Stephane Lasme sa 17 poena i 8 skokova.

U grupi H gostujuče pobjede su ostvarili CSKA i Sienna. Moskovljani su svoje strijelce uredo rasporedili, pa je u takvoj situaciji Lorbek postigao 15 poena, Smodiš 14, a po 12 su dodali Langdon i Keyru za trijumf u Zagrebu protiv Cibone 63:73.U domaćem sastavu Anderson je utakmicu zaključio sa 17 poena i 8 skokova, Kus je dodao 12 poena.

Fenerbahce Bogdana Tanjevića i Damira Mršića je na ulasku u posljednju četvrtinu vodio protiv Sienne 63:57, ali su domaćini upali u rupu iz koje se nisu znali izvuči. Posljednih deset minuta gosti su dobili sa 16:5 za krajnjih 68:73. Rimantas Kaukenas je bio raspoložen za igru kod Sienne, što potvrđuje njegovih 27 poena. U sastavu Fenerbahce  Mirsad Turckan 19 poena 9 skokova, Damir Mršić 10 poena uz šut za tricu 3/5.

Grupa G:
Panathinaikos - Unicaja 103:95
Lottomatica Roma - Partizan 88:72
    

Tabela:
Panathinaikos 5-1
Partizan 4-2
Unicaja 2-4
Lottomatica 1-5

Grupa H:
Cibona - CSKA 63:73
Fenerbahce Ulker - Montepaschi 68:73

    
Tabela:
CSKA 5-1
Sienna 4-2
Cibona 2-4
Fenerbahce 1-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.