Pobjede Srbije i Crne Gore, dominacija braće Gasol
Foto: EPA

Pripreme za Evropsko prvenstvo

Pobjede Srbije i Crne Gore, dominacija braće Gasol

M. Šljivak

Pripreme košarkaških reprezentacija za Eurobasket ulaze u završnu fazu, a danas su najbolje selekcije Evrope odigrale nekoliko veoma zanimljivih utakmica.

Reprezentacija Srbije je uvjerljivo u Hamburgu savladala Njemačku 87:56. Briljirali su u ovom meču Stefan Birčević i Vladimir Štimac, koji su ubacili 21, odnosno 20 poena.

Kod Njemačke je igrač Atlanta Hawksa Dennis Schroeder ubacio 16 poena.

Španija je na krilima braće Gasol lagano pobijedila Venecuelu 90:62.

NBA centri su dominirali u ovom meču koji je prelomljen u drugom poluvremenu. Pau je utakmicu završio sa 21 poenom, dok je Marc dodao 16. John Cox ubacio 18.

Crna Gora će na Eurobasketu sigurno igrati jako dobru ulogu. Tim Bogdana Tanjevića igra sjajno u pripremnim utakmicama, a večeras su pobijedili Belgiju rezultatom 78:64.

Dominirao je Nikola Vučević sa 17 poena i devet skokova, dok je Nikola Ivanović dodao 16.

Kod Belgije je Sam Van Rossom ubacio 14 poena.

U ostalim pripremnim utakmicama Poljska je iznenađujuće dobila Rusiju 81:78, dok je Latvija lagano dobila Rumuniju 98:68.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi