Pobjede Turske i Litvanije, povreda Lekaviciusa

Pripreme za Eurobasket

Pobjede Turske i Litvanije, povreda Lekaviciusa

D. Rakanović

Pripreme košarkaških reprezentacija za predstojeći Eurobasket su u završnoj fazi, a danas su lagane pobjede upisale selekcije Turske i Litvanije. 

Turska je lagano savladala selekciju Crnu Gore rezultatom 78:60. 

U prvom poluvremenu igrala se neizvjesna i zanimljiva košarka, nijedna ekipa nije uspjela da se rezultatstki odvoji pa je na poluvrijeme Turska otišla sa tri poena prednosti (54:51). Izabranici Ufuka Sarice su meč prelomili u trećem periodu kada su stvorili dvocifrenu prednost (67:53), a u posljednjoj četvrtini su rutinski priveli meč kraju. 

Sinan Guler predvodio je reprezentaciju Turske sa  17 poena, dok je Furkan Korkmaz dodao 13, a Melih Mahmutoglu 12 poena. 

U selekciji Crne Gore istakao se Nikola Vučević sa 19 poena, dok je Tyrese Rice ubacio 10 poena. 

Reprezentacija Litvanije ubjedljivo je savladala Island sa 84:62. 

Problem za selektora Daiunasa Adomaitisa predstavlja povreda mladog playmakera Lukasa Lekaviciusa koji se povrijedio nakon samo četiri minuta provedena na parketu. Nakon utakmice Lekavicius je prevezen u bolnicu na doddatne preglede, koji su prema prvim izvještajima ukazali na povredu tetiva. Ova povreda predstavlja problem za selektora koji je jučer objavio konačni spisak za Eurobasket. 

U selekciji Litvanije istakao se Mindaugas Kuzminskas sa 17 poena, pratio ga je Martynas Gecevicius sa 16, dok je Jonas Valanciunas upisao double-double učinak sa 14 poena i 11 skokova. 

Kod Islanda istakao se Tryggvi Hlinason sa 19 postignutih poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi