Pobjednik Lige šampiona  osvaja milion eura

Velike promjene pred drugu sezonu

Pobjednik Lige šampiona osvaja milion eura

E. Dindić

FIBA sve radi da svoje elitno takmičenje približi Euroligi.

Uoči prvog Final-foura FIBA Lige šampiona koji je na programu  28.aprila, a na kome će učestvovati domaćin Tenerife, Banvit, Monako i Venecija izvršni direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos iznio je zanimljive detalje za ovu sezonu, a i planove za iduću. 

"Svaki klub koji je učestvovao u Ligi šampiona dobiće po 100.000 eura. Pobjedniku Final-foura će pripasti 500.000 eura a poraženom u finalu 300.00 eura", rekao je Komninos te dodao:

"Od naredne sezone, FIBA će pokriti sve troškove sudija, službenih osoba, putovanja. Dakle sve troškove za sve utakmice. Novac će se drugačije raspoređivati. Klubovi koji prođu  u play-off dobijaće mnogo više od onih koji završe takmičenje u grupnoj fazi", zaključio je Komninos. 

Međutim sigurno velika novost je da će u drugoj sezoni pobjednik Lige šampiona inkasirati  1.000.000 eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi