Počela Euroliga: Laboral Kutxa bolja od Neptunasa

Euroliga, 1. kolo

Počela Euroliga: Laboral Kutxa bolja od Neptunasa

E. Škorić

Utakmicom Laboral Kutxa - Neptunas večeras je otvorena nova sezona Eurolige.

Laboral Kutxa je u prvom kolu grupe D ugostila Neptunas i na kraju ostvarila uvjerljivu pobjedu rezultatom 88:69. 

Domaći košarkaši vodili su 20:15 rezultatom nakon prve četvrtine, u drugoj su također imali prednost (17:15), pa su sa plus sedam mogli mirnije ući u nastavak utakmice.

Nije bilo nikakvog otpora od strane litvanske momčadi. Domaćin je imao i plus 14 u trećoj, koja je završena rezultatom 61:50. Najveća razlika iznosila je 21 poen (84:63), da bi konačan rezultat glasio 88:69.

Laboral je predvodio Davis Bertans sa 20 poena, dok je Thomas Heurtel ubacio 13, a Fernando San Emeterio 12, koliko i Tornike Shengelia. Donatas Zavačkas je na drugoj strani ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.