Počela žestoka borba za play-off u NBA ligi

Počela žestoka borba za play-off u NBA ligi

E. Škorić

Iza nas dosta zanimljiva i uzbudljiva noć u NBA ligi, gdje je odigrano i nekoliko derbija.

Zaista pregršt interesantnih mečeva protekle noći, ali krenimo redom. Atlanta Hawksi, lider Istočne konferencije, slavili su sa 95:83 u Orlandu. 

Magic je praktično cijelu utakmicu vodio, imao i po 13 poena prednosti, ali je nekoliko minuta prije kraja 14:0 serijom Atlanta uspjela da preokrene i da ostvari novu pobjedu, te da ostane čvrto na vrhu Istoka.

Milsap je sa 25 poena i 11 skokova bio najbolji na večerašnjem meču, a ujedno i najzaslužniji za pobjedu Hawksa, dok je Teague ubacio 16 poena. U timu Orlanda je Payton ubacio 19 poena uz sedam asistencija, a Vučević 16 poena uz 12 skokova.

Chicago Bullsi su ponovo igrali bez prve zvijezde, Rosea, ali svejedno su u Torontu bili bolji od Raptorsa (111:103). Zato se Butler vratio i ubacio je 23 poena. Pau Gasol je dodao 18. Vasquez sa 22 i DeRozan sa 20 poena bili su najbolji domaći igrači.

Bullsi imaju 44 pobjede, a Raptorsi 42 i ove ekipe zauzimaju treće i četvrto mjesto na Istoku.

Washington Wizardsi su pomalo neočekivano poraženi kod kuće od Indiane sa 103:101. Wall je ubacio čak 34 poena, ali to je Čarobnjacima bilo nedovoljno. Hill je na drugoj strani ubacio 29 poena, Gortat 16.

Boston i Miami bore se za play-off, pa je stoga pobjeda Heata u Bostonu od 93:86 itekako važna. Celticsi su u formi, ali nisu uspjeli da dobiju Miami, koji je imao raspoloženog Dragiča (22 poena). Deng je ubacio 15 poena. U redovima Bostona Crowder je ubacio 16 poena.

Miami i Boston drže sedmo i osmo mjesto, te su za sada i jedni i drugi u doigravanju, ali Indiana, Brooklyn, pa i Charlotte još uvijek prijete.

Sjajna odbrana Memphis Grizzliesa sinoć je popustila, pa je ovaj tim na svom parketu poražen sa 111:89. Irving sa 24, odnsono Love sa 22 poena, te James sa 20 bili su nezaustavljivi za Marca Gasola i društvo. Gasol je bio najbolji domaći igrač sa 18 poena.

Houston Rocketsi su u New Orleansu savladali Pelicanse sa 95:93 uz 25 poena Jamesa Hardena i 10 asistencija. Evans je na suprotnoj strani ubacio 28, Davis 24 poena. Sacramento Kingi su u Phoenixu dobili Sunse rezultatom 108:99. Cousins je bio lider gostiju sa 24 poena, koliko je kod domaćih ubacio Markieff Morris, a njegov brat Marc Morris ubacio je 19 poena, koliko i Bledsoe.

Aktuelni prvaci, San Antonio Spursi, pregazili su Oklahomu sa 130:91. Tony Parker je sa 21 poenom prevodio Spurse, dok je Diaw ubacio 19. Westbrook je kod OKC-a ubacio svega 16 poena. Oklahoma i dalje strepi za play-off iako je sada na osmoj poziciji, dok će Spursi vjerovatno gaziti svoje rivale do kraja regularnog dijela sezone.

Dodajmo još da je Portland sa 92:89 savladao u gostima Utah Jazz, a da je Brooklyn sa 91:88 bio bolji od Hornetsa u Charlotteu, te da su LA Lakersi nakon produžetaka savladali Timberwolvese u Minnesoti sa 101:99.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.