Počele kvalifikacije za Eurocup
Odigrano šest utakmica

Slab nastup naših košarkaša

Počele kvalifikacije za Eurocup

M. Maksimović
Teme:

Sudeći po rezultatima prvih utakmica, najbolji posao u kvalifikacijama za Eurocup su napravili košarkaši Telenet Oostendea. Belgijanci su u gostima nadigrali Norrköping Dolphinse 82:66.

Najbolji u gostujućoj ekipi je bio Jason Rich sa 19 poena, Veselin Petrović je dodao 11 uz četiri skoka.

Pinar Karsiyaka je također poražena na svom parketu od Francuskog Le Mansa. U utakmici punoj preokreta, gosti su zadnju dionicu dobili 13 razlike za konačnih 73:80. Goran Ikonić se za 15 minuta nije uspio upisati u strijelce.

Ventspils je minimalno slavio protiv Azovmasha 75:74, Hasan Rizvić je u dresu poražene ekipe za 28 poena ubacio 14 poena uz 4 skoka.

Elan Chalon je u jednom trenutku imao 70:48 protiv Cedevite, ali se prednosti istopila na krajnjih -5, 78:73. Opačak je igrao deset minuta, bez poena, Princ je poenitirao jednom za 12 minuta.

Bešiktaš je sa Marcelusom Jalonom Kempom (24), Derenom Willimsom (15) bio bolji od belgijske Dexije 78:70.

Rezultati 1.utakmica:
Ventspils - Azovmash 75:74
Besiktas - Dexia Mons 78:70
Elan Chalon - Cedevita Zagreb 78:73
Pinar Karsiyaka - Le Mans 73:80
Norrkoping - Telenet Oostende 62:88
Lukoil Academic - Prostejov 70:65

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije