Počeli pregovori o razmjeni Jusufa Nurkića

Uskoro napušta Nuggetse

Počeli pregovori o razmjeni Jusufa Nurkića

M. Šljivak

Košarkaš Denver Nuggetsa Jusuf Nurkić napustiće ovaj tim do kraja prelaznog roka u NBA ligi, prenose američki mediji.

Nurkić za sada u timu iz Colorada ima ulogu rezervnog centra Nikoli Jokiću, što ne zadovoljava ambicije 22-godišnjeg bh. košarkaša.

Odlazak iz Denvera najavio je sam Nurkić, ali i trener Mike Malone, koji našeg košarkaša nema u daljim planovima.

Rukovodstvo Nuggetsa već je počelo pregovore s nekoliko timova o mogućem trejdu i u svakom je Nurkić dio razmjene.

Za sada najbliža je razmjena igrača s Atlanta Hawksima. Ekipa iz Georgije je spremna pustiti All Star igrača Paula  Millsapa, pa bismo Nurkića mogli gledati u redovima Hawksa.

Tu bi mu minutaža vjerovatno bila i drastično manja, jer je prvo ime ovog tima Dwight Howard, jedan od najboljih centara NBA lige proteklog desetljeća.

Pored Atlante, Denver je počeo pregovore s Toronto Raptorsima i Sacramento Kingsima. Ovi timovi bi rado vidjeli Nurkića u svojim redovima i čekaju se moguće opcije za razmjene.

Pored bh. košarkaša, Nuggetsi su spremni odreći još Danila Gallinarija, Kennetha Farieda i Wilsona Chandlera, pa ćemo vjerovatno ekipu Denvera u ostatku sezone gledati u znatno drugačijem sastavu.

Konačan datum za razmjenu igrača je 23. februar i izvjesno je da nas čekaju zanimljivi dani kada je u pitanju nastavak karijere Jusufa Nurkića.

Ove sezone bh. igrač bilježi preko devet poena uz gotovo sedam skokova po meču.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi